Het terrein is mooi gelegen met uitzicht op de glooiende Vlaamse Ardennen. Doordat het terrein echter enigszins oploopt naar achter toe is het weidse zicht wat beperkt. Daarom  werd gekozen de leefruimtes bovenop een ‘souterrain’ te voorzien. Zo wordt over het hoogste punt van het terrein heen gekeken en krijgt men contact met het achterliggend landschap.

Voorlopige EPB-waardes: K34, E55.

De woning is opgebouwd met ‘halve’ verdiepingen om de troeven en tegelijk de moeilijkheden van het terrein optimaal te benutten. De leefruimtes bevinden zich op ongeveer 2 meter boven het terreinniveau, de kinderkamers met speelruimte zijn gehuisvest in de souterrain (half ondergronds) en een mezzanine biedt plaats aan een ‘cosy corner’, een bureau en de vertrekken van de ouders. Alle verdiepingen zijn met vrij korte trappen aan elkaar verbonden, waardoor het contact tussen de verschillende ruimtes zo natuurlijk mogelijk kan verlopen.

De stijl van de woning is geïnspireerd op het modernisme van de jaren ’20 en ’30. Dit vertaalt zicht in een strakke lijnvoering en sober gebruik van materialen. Metselwerk met lange bakstenen en dieperliggende langse voegen benadrukken het voor deze periode kenmerkende horizontale karakter. Zwart gelakte stalen luifels, matzwart schrijnwerk en zwart geglazuurde vensterdorpels creëren een sober contrast met de roodbruine baksteen.

De woning zal voldoen aan het E-60 peil en heeft een isolatiegraad van K34. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van doorgedreven isolatie en luchtdichtheid, vraaggestuurde zonwering en zuinige verwarmingstechnieken.

totaalaannemer: Morti nv – Drongen