Interieur

Balustrade

Haardmeubel

Kitchenette

 Balustrade bibliotheek

Dit meubel is borstwering en bibliotheek in één. Door de balustrade op te vatten als een meubel wordt de ruimte naast de trap niet louter circulatiezone, maar ontstaat een bruikbare en aangename plek.

De gekozen materialen zijn bamboe high density meubelplaten, gelakte MDF en gehard glas. De bamboe panelen sluiten aan bij de vloer in bamboe blokparket, het wit past bij de muren en de tussenstaande panelen zijn zwart gelakt om ‘onzichtbaar’ te zijn tussen de boeken.

Het glas zorgt ervoor dat het meubel afgesloten is naar de trapopening toe, maar toch licht doorlaat en het meubel tegelijk ook ‘licht’ maakt. Het grote afzetvlak wordt vaak gebruikt om vanalles ’tijdelijk’ op te zetten, het fijne ronde tabletje is perfect voor een aperitief, een boek of een bloemetje op te zetten.

Meubelmaker: RV Maatmeubelen

Haardmeubel

Het meubel omvat een cassettehaard, een open bibliotheek, de tv- en hifi-installatie en een barkast. Er werd gekozen voor ‘Vogelogenesdoorn’ fineer omdat in dezelfde ruimte een Art-Deco meubel staat in deze houtsoort.

Door de eerder strakke vormgeving te combineren met een warme houtsoort lijkt het alsof deze kast al jaren deel uitmaakt van het interieur.

De inrichting van de woning uit de jaren ‘50 is nogal Art- Deco geïnspireerd. Het meubel moest aansluiten bij deze stijl, maar toch een hedendaagse toets geven aan het interieur. Het ‘Vogelogenesdoorn’ fineer is gecombineerd met fijne handgrepen uit massief Wengé.

De deurtjes en vaste panelen zijn gemaakt uit MDF, gelakt in dezelfde kleur als de muren van de woning. De binnenzijde van de kast is zwart gelamineerd. De barkast is voorzien van glazen legplanken en een spiegelachtergrond om een mooi lichtspel te creëren.

De ruimte naast de cassettehaard is vrijgehouden om hout te stapelen. Achter de boekenplanken is een subtiele LED-verlichting voorzien die ’s avonds aangenaam sfeerlicht biedt.

Kitchenette

Deze kitchenette is uitgevoerd in het atelier van beeldhouwster Luche (luche.be). De bedoeling is dat het atelier indien nodig makkelijk herbestemd kan worden tot studio, cafe voor recepties, leslokaal….

Het gebruikte materiaal voor werkblad en legplanken is ‘FSC rubberwood’, samengestelde panelen uit kleine delen hout van de rubberboom.

De grote panelen zijn eenvoudige WBP multiplex platen, kasten komen van bij Ikea. Er is toevoer van leidingwater en regenwater. Een diepe spoelbak met uitrekbare kraankop was noodzakelijk om gipsmoules e.d. te kunnen uitspoelen.